Woonhuis | Leiden

Leiden

We kenden deze opdrachtgever al van eerdere projecten. Destijds hebben wij het kantoor van Eleven voor hen ontworpen en ook privé hebben wij eerder samengewerkt. Voor deze opdracht was de vraag helder en concreet. Het stel had al veel ideeën voor hun nieuwe huis maar zij zochten ondersteuning voor de vertaalslag naar een concreet ontwerp. We maakten voor hen een ontwerp voor de open haard en de maatkast. De ontwerpen vulden wij aan met moodboards van sfeerbeelden en materialen.

Credits

Interieur ontwerp – Tessa Weerdenburg & Nathalie Fransen
Fotografie – Holly Marder

Slimme oplossingen voor alledag

We maakten verschillende ontwerpen voor de maatkast en de open haard. De maatkast heeft, naast een heleboel opbergruimte, een nis waarin lekker gezeten kan worden. Het zachte zitje, geheel bekleed met vilt, is de ideale plek om te relaxen of een boekje voor te lezen aan de kinderen. In de avond wordt de nis subtiel verlicht door een led lampje. De andere houten nis geeft ruimte voor boeken en mooie accessoires. De opdrachtgevers kunnen hier stillevens creëren van hun favoriete spullen die de aandacht mogen krijgen.

De bestaande haard paste niet in de huidige stijl die we voor ogen hadden. Daarnaast zat het gedeelte waar het vuur brandt niet op een centrale plek. We hebben daarom de ombouw verbreed en een stalen plaat op maat laten buigen. Hierdoor wordt het geheel optisch verbreed en vormt het een mooi geheel met de overige ruimtes. We hebben de zijkanten bewust opengehouden en is er ook vanuit de tv-hoek zicht op de open haard.

Ook gaven wij het advies om de wand waar de televisie zou komen geheel zwart te maken. De wand werd ook verdikt en de televisie valt zo mooi weg. Bovendien gaat de verdikking een stukje de hoek om. Dit aspect van het ontwerp geeft een slimme oplossing voor de gordijnen: die sluiten nu mooi aan.

Ontwerpdetails

Plaid Ferm Living | Kussen IKEA | Houten dino’s | Kandelaar met lucifer doosje | bijzettafel Zuiver

Een verfrissend ontwerp

We schakelden Design Studio Nu in vanwege de goede ervaringen bij het begeleiden van projecten in het verleden. We zochten bovendien een partij die een aanvulling kon zijn op onze eigen ideeën. Tessa kwam met een verfrissend ontwerp voor de woonkamer en haakte hierbij in op onze gedachten.
We genieten het meeste van de open haard. Visite reageert heel positief op ons huis. Vooral de kastenwand krijgt veel aandacht.

Peter Boon

Opdrachtgever

Mogen wij jouw nieuwe huis of kantoor ontwerpen?

lees meer over onze werkwijze