Concept en Art Direction Catalogus Variations | Rex Kralj

LJUBLJANA, SLOVENIƋ

Inmiddels werken wij al enige jaren met het Sloveense meubelmerk Rex Kralj. We passen het meubilair toe in onze projecten en sinds een aantal jaar werken wij ook met hen achter de schermen samen aan de branding van het steeds weer groeiende meubelmerk.
Na het creĆ«ren van het brand concept en de eerste catalogus Timeless, een aantal losse projectenĀ werd het hoog tijd om de nieuwe collectie te bundelen in een nieuwe catalogus. Deze catalogus moest naast inspirerend ook functioneel zijn zodat de gebruiker direct beschikking heeft over alle technische informatie. Bovendien moet een de lezer overtuigen van alle mogelijkheden die de collectie biedt. Zoekt een interieur architect stoelen met een speciale bekleding of volledig in een uitgesproken RAL kleur toepassen in een groot horeca project? Alles is mogelijk. In de catalogus VariationsĀ is voldoende aandacht voor de prachtige basiscollectie en de nieuwe collectie.

Credits

Concept, Art direction en Styling ā€“ Tessa Weerdenburg & Nathalie Fransen
Fotografie – Marieke Verdenius
Grafisch ontwerp – Naomi den Besten
Locatie shoot – Pantoufle Design

Variations

Dat we de opvolger van Timeless mochten maken stond al enige tijd vast. Het tijdstip wanneer was langere tijd niet bekend want veel aandacht ging naar het uitbreiden van de collectie. Tot in de zomer van 2018 bekend werd dat de meeste aanvullingen op de collectie gereed waren voor productie. Wij reisden af naar Sloveniƫ en kregen in rap tempo de aanvullingen te zien. We ontdekten nieuwe variaties op de basis collectie en geheel nieuw meubilair zoals salon-, bar- en eettafels, bureau en side tables. Bovendien benadrukte Ziga, de opdrachtgever, dat er nog veel meer mogelijk was middels de keuze voor specifiek materiaal en kleur gebruik. De nieuwe catalogus moest de lezer daar van op de hoogte stellen en inspireren.
Op dit punt maakten wij een story board met alle scenes, elk met meubelstukken in de hoofdrol. We kozen voor een vrouwelijk hoofdpersoon in een creatief beroep die zou experimenteren met het meubilair en zo verschillende scenes te creƫren.
Door haar ogen wordt de boodschap van de catalogus duidelijk. De nieuwe collectie van Rex Kralj biedt vele mogelijkheden en variations.
Ben je benieuwd naar de catalogus? Hier kun je het resultaat zien.

Žiga Vrhovec

Owner and Director

Mogen wij jouw nieuwe huis of kantoor ontwerpen?

lees meer over onze werkwijze