Woonhuis | Venlo

Venlo

Al enige jaren geleden hebben wij voor opdrachtgevers Gie en Kendra het interieurontwerp gemaakt voor hun bijzondere woning. Recent bezochten wij hen en maakten van de gelegenheid gebruik om foto’s te maken van het resultaat. We spraken Kendra over de realisatie van plannen en hoe een oud klooster zich transformeerde tot een prachtig huis.

Credits

Interieurontwerp Tessa Weerdenburg & Nathalie van Egmond
Fotografie Tessa Weerdenburg

Rustgevende plek

Het startpunt van deze opdracht was een oud klooster die volledig naar eigen wens ingedeeld kon worden. Voor deze opdracht maakten wij verschillende indelingen voor de drie verdiepingen van de woning. Het resultaat is een huis met veel rust en ruimte. De opdrachtgevers ervaren de luxe van een hotel met de functionaliteiten van een weldoordacht huis.
Qua stijl adviseerden wij tijdloze materialen: het zwarte staal komt terug dat ook in de gevel werd gebruikt. Het baksteen van het klooster mocht gezien worden. Verder voegden wij daar eiken hout en glad wit stucwerk aan toe. Een mooie basis om voor de opdrachtgevers een eigen persoonlijke touch aan toe te voegen.
Bijzonder om te merken is de rust die je ervaart in het huis. Kendra wist ons te vertellen dat daar al op gelet werd toen het klooster werd gerealiseerd. De plek moest goed aanvoelen en rust geven. Daar plukken ook zij nu de vruchten van.

Verrassende details maken het af

Wij zijn blij met de mooie details die jullie hebben aangebracht in de indeling van de woning. Vooral de nissen, die elk een functie kregen zoals opbergkasten of het bureau op de overloop, maken het verschil. Bij het realiseren van het plan merkten wij dat direct: zonder die details was het ontwerp wellicht saai geweest. We genieten elke dag nog van onze prachtige woning.

Kendra Hendrikx

opdrachtgever

Mogen wij jouw nieuwe huis of kantoor ontwerpen?

lees meer over onze werkwijze