Ted&Tone x Design Studio Nu

27 sep 2023

Ted&Tone ken je misschien al? Misschien heb je wel eens producten gezien van Esther in onze shop of in de vele interieurs waar haar herkenbare stijl direct opvalt. Wij zijn liefhebbers van haar stijl, kleurgebruik en het gebruik van texturen. Een eenvoudige ansichtkaart is bij Ted&Tone al snel een kunstwerkje op zich.
Wij vroegen Esther of zij een aantal ontwerpen kon maken voor een serie ansichtkaarten met herkenbare Design Studio Nu taferelen. Esther reageerde daar heel enthousiast op en maakte een vijftal prachtige ontwerpen.
We nemen je even mee in de ontwerpen die Esther zo zorgvuldig speciaal voor Design Studio Nu creëerde.

Het verhaal achter de ontwerpen

We beginnen met Cottage in the woods. Dit staat symbool voor de voorliefde die Tessa en Nathalie hebben voor het maken van een fijne plek om te wonen. We hebben bovendien allebei iets met een huisje in de natuur. Zo had Tessa jarenlang een huisje in Drenthe en heeft Nathalie recent een vakantiehuis op de Veluwe gerealiseerd. Het gevoel dat dit beeld geeft, is dat je niet veel nodig hebt om een fijn, knus huis te hebben waar je je veilig en thuis voelt.

De kaart Leather Handles brengt ons terug naar het startpunt van de shop. We zochten leren handgrepen voor een project en in 2008 kon je die nog niet overal kopen. Dus ontwikkelden wij die zelf met behulp van een tassenontwerper. De leren grepen werden goed ontvangen en er was snel vraag naar de leren grepen.  Wij schaafden aan het ontwerp zodat het uiteindelijk het eerste product werd in onze, toen nog heel bescheiden, webshop. Vanaf toen hebben wij letterlijk duizenden handgrepen verkocht die over de hele wereld een plek vonden in interieurs. Je vindt onze leren grepen bijvoorbeeld op het meubilair van Lifetime Kidsrooms. En natuurlijk in onze shop waar we gebruik hebben gemaakt van prachtige plantaardig gelooide leersoorten.

De kaart Kitchen with wooden handle symboliseert onze houten handgreep Stick. Een houten handgreep was het antwoord op de vraag welke handgreep wij zelf graag zouden willen hebben. We maakten een rond profiel waardoor het leek alsof je een eenvoudige ronde stok (vandaar de naam Stick) op een kastdeur of lade hebt gemonteerd. Maar dan wel eentje met het gemak en de functionaliteit die onze vorm biedt. Na de ronde vorm volgde een meer rechthoekige vorm Stick Square en tenslotte kun je de handgrepen in elke lengtemaat krijgen die je maar kunt bedenken.

Bij de kaart Styled Pegrail zie je wederom een eigen ontwerp terug namelijk de Pegrail. Pegrail is een multifunctioneel rekje waarbij de metalen pinnen als het ware verstopt zitten aan de achterzijde. Het rekje wordt bovendien onzichtbaar aan de muur bevestigd. Het is ideaal als droogrekje voor kruiden of bloemen, ondiep plankje of als kapstok.
Het leuke is dat ook dit ontwerp is ontstaan uit eigen behoefte. Wij wilden iets maken waar we bloemen aan konden drogen maar wat ook minimalistisch was als het niet zodanig gebruikt werd. In de praktijk bleek het ontwerp zo multifunctioneel dat het door onze klanten op allerlei manieren gebruikt wordt.

Tenslotte zie je in Work at home precies hoe wij negen van de tien keer aan het werk zijn. Achter de computer met een kop koffie omringd met ontwerpschetsen, stalen en materialen (Tessa) of producten uit onze shop (Nathalie). We zijn bevoorrecht dat wij allebei een heerlijke thuiswerkplek hebben in de tuin van ons huis. Het gezellig maken van je werkplek is een goede manier om een fijne focus te hebben op het werk. Op die manier kun je er gemakkelijker van genieten.

We zijn heel benieuwd wat jullie van de kaarten vinden? Je vindt ze terug in de shop, per stuk of in een complete set van vijf stuks. Bovendien krijg je bij aankoop van de volledige set een houten pin cadeau. Je kunt een set ook cadeau doen. We pakken het dan mooi in met, uiteraard, Ted&Tone inpakpapier.

Give Away

Om de samenwerking te vieren organiseren wij een winactie samen met Ted&Tone op Instagram. Neem snel een kijkje.
De winnaar ontvangt van Ted&Tone een pakket met de A4 print House in pen, A4 print Home on hill,  de wenskaart Flying bird en een Notebook Landscape. En van ons ontvang de winnaar ook nog de volledige kaartenset met onze houten pins mooi ingepakt in het cadeaupapier dat wij gebruiken voor de cadeaus in de shop. We geven ook nog twee troostprijzen weg van de volledige kaartenset met houten pins.

Credits

Foto Pegrail door Rachel van Loenen voor portfolio item Woonhuis Pijnacker
Resterende foto’s door Judith Vermeulen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *