Concept en Catalogus | Rex Kralj

Ljubljana, Slovenië

Als interieur architecten werkten wij al langere tijd met de producten van het Sloveense merk Rex Kralj. Directeur Ziga Vrhovec was bijzonder gecharmeerd van hoe wij hun meubilair toepasten in onze projecten. Dat maakte dat hij contact met ons opnam voor veranderingen in de merkstrategie en het maken van een catalogus. Deze opdracht namen wij met veel plezier aan. Wij reisden af naar Slovenië om het merk beter te leren kennen en de productie van het meubilair van dichtbij te ervaren. Ziga liet ons bovendien op persoonlijke wijze kennis maken met de Sloveense cultuur. Wij starten vervolgens dit project met een uitgebreide brainstorm sessie waarin wij de basis leggen voor het nieuwe concept.

Credits

Concept, Art direction and Styling – Tessa Weerdenburg & Nathalie Fransen
Fotografie – Wen van Woudenberg
Grafische vormgeving – Naomi den Besten

Timeless

De woorden simplicity, heritage, craftsmanship, details, light en nature vormen de basis van het nieuwe concept en de catalogus voor Rex Kralj. Deze kernwoorden vertaalden wij naar momenten in een dag van een creatief hoofdpersoon. De catalogus kreeg de naam Timeless. De man staat op zodra het licht van de dag hem wakker maakt, hij start zijn ochtendritueel en je volgt hem gedurende de dag. Je ziet zijn werk als fotograaf en een ontmoeting met een vriend. De hoofdpersoon sluit zijn dag af in zijn vakantiehuisje in het bos, samen met zijn vriendin. In deze beelden verwerkten wij het prachtige meubilair van Rex Kralj. We lieten op subtiele wijze de verschillende toepassingen zien. Het meubilair speelt zeker een rol in het verhaal zonder de overhand te nemen.

Ook kozen wij ervoor om tegenstellingen in het beeld te verwerken. Licht en donker: de catalogus begint licht en wit en eindigt zwart en donker zonder somberheid. Stad en natuur: de hoofdpersoon woont in de stad en heeft ook een vakantiehuisje, waar hij geniet van de maan. Oud en nieuw: het oude karakter van de ruimtes spreekt voor zich, het meubilair is helemaal gaaf en nieuw. Dit is een subtiele verwijzing dat het meubilair in 1952 is ontworpen door Niko Kralj en vandaag de dag nog steeds mooi aansluit bij hedendaagse voorkeuren. 

Our catalogue tells a story

We loved the story you created for Rex Kralj, meaning that our catalogue isn’t just a set of images but tells a story. Just like our furniture pieces. Your fresh and stylish approach was a perfect fit for the project. The response we received has been extremely positive and appreciative. We’d do it again any time!

Ziga Vrhovec

Owner and Director

Mogen wij jouw nieuwe huis of kantoor ontwerpen?

lees meer over onze werkwijze