Pop up shop | Woodchuck

Atelier | Delft

Begin van 2020 kregen wij de sleutel van ons atelier in het centrum van Delft. De perfecte plek om te creëren. Het is er ruim en licht en het heeft een prachtige uitnodigende gevel. Al snel wilden wij het atelier graag delen met andere creatieve ondernemers voor fotoshoots, workshops, events of een tijdelijke winkel.
Ondernemersduo Rutger en Tinta van Woodchuck zijn de eersten die een pop up shop openden in ons atelier.

De aanleiding was de lancering van een nieuwe gezamenlijk product: onze kruk. Een ontwerp van Design Studio Nu uit 2009 en nu in 2020 uitgevoerd door Woodchuck in het materiaal waar zij zo bekend mee zijn geworden: Russisch berken multiplex.

Woodchuck nam een groot deel van hun collectie mee en richtte een tijdelijke maar inspirerende winkel in. Bezoekers van de pop up shop konden nu de producten die normaal enkel via de webshop verkocht worden in het echt zien en aanschaffen. Een aantal bezoekers bespraken met Tinta hun plannen voor maatwerkmeubilair. De pop up was zo’n succes dat zij de periode van twee dagen naar drie dagen verlengden.

Reacties van bezoekers waren erg enthousiast. Mensen reisden soms van ver om de shop te komen bezoeken en combineerden het met een bezoekje aan de stad Delft.

Credits

Beeld door Design Studio Nu
Meubels van Woodchuck

Tijdelijk een stenen winkel in de binnenstad van Delft

Wij werken al enige tijd samen met Design Studio Nu. De handgreep Stick zit op menig maatwerkmeubel die wij voor onze opdrachtgevers hebben gemaakt. Onze meest recente samenwerking is het krukje: een ontwerp van Design Studio Nu die we samen nieuw leven in hebben geblazen.

De lancering van dit nieuwe product was het perfecte moment om een Woodchuck pop-up store te organiseren in het atelier. Het was een groot succes: men kon makkelijk langskomen in het gezellige centrum van Delft om onze producten in het echt te zien en te kopen. Voor ons was het heerlijk om een winkel te creëren en onze collectie eens op een hele andere manier te laten zien aan bezoekers van de pop-up shop. Door de positieve reacties hebben we de shop zelfs verlengd.

Tinta Luhrman

Mede-eigenaar Woodchuck

Mogen wij jouw nieuwe huis of kantoor ontwerpen?

lees meer over onze werkwijze